Με οδηγούς τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής έχουμε καταφέρει να αναδείξουμε ότι πιο ωραίο και αξιομνημόνευτο υπάρχει στην περιοχή.

Κρατώντας κάποιος, αυτόν τον χάρτη στα χέρια του μπορεί να εντοπίσει και να πάει οπουδήποτε θέλει και του αρέσει από τον οικισμό της Καλύβας ή του Τραχωνίου μέχρι τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Είναι ο δεύτερος από τους 3 χάρτες δικής μας κατασκευής που αναδεικνύουν τον ορεινό όγκο του Ν. Ξάνθης.

    Η αγάπη μας για την περιοχή του Λειβαδίτη και κατ' επέκταση για την οροσειρά της Ροδόπης, μας οδήγησε στο να σκεφτούμε, να φτιάξουμε και να τελειοποιήσουμε έναν χάρτη δικής μας κατασκευής έτσι όπως τον ονειρευόμαστε. Η μακροχρόνια ενασχόλησή μας με την περιοχή, τα μονοπάτια της, τις κορυφές της και κυρίως τον καταρράκτη της μας έχει κάνει και την έχουμε λατρέψει και προσπαθούμε με κάθε τρόπο αυτή μας την αγάπη να θέλουμε να την μεταδώσουμε και στον υπόλοιπο κόσμο δηλαδή όλους εσάς τους τυχερούς. 

       Ο χάρτης αυτός προσφέρει 140 νέα χιλιόμετρα σε σχέση με τον Πεζοπορικός χάρτης Οικισμών και Κορυφών (υπάρχουν 20 κοινά) οπότε συνολικά και οι δύο αυτοί χάρτες σας προσφέρουν 300 χιλιόμετρα μονοπατιών για να κάνετε δραστηριότητες όπως πεζοπορία, τρέξιμο, ποδήλατο βουνού και να λασπώσετε την τζιπάρα σας.

       6 οικισμοί, 10 κορυφές, 1 καταρράκτης και 160 χιλιόμετρα ποδαρόδρομου σας προσφέρει η περιοχή του Λειβαδίτη. Αξίζει να επισκεφτείτε μέρη όπως το Αντάμωμα των Σατακατσάνων (που πραγματοποιείται την τελευταία Κυριακή κάθε Ιουλίου) το "Διατηρητέο Μνημείο της Φύσης" και την περιοχή του "Βοτανικού" στον δρόμο σας για τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα, τις γέφυρες του Μπαλαμπάνη και του Λεωνίδα.

       Ο χάρτης αυτός έχει φτιαχτεί με επίκεντρο τον ορεινό οικισμό του Λειβαδίτη. Μένοντας επομένως κάποιος στο καταφύγιο του Πολιτιστικού και Φυσιολατρικού Συλλόγου του Λειβαδίτη (τηλέφωνο κρατήσεων +30 6946 241 851) (Εικόνα 1)...

Καταφύγιο (παλιό σχολείο)

       

       Εναλλακτικά μπορείτε να μείνετε στον πολύ όμορφο ορεινό οικισμό του Άνω Καρυοφύτου που σας προσφέρει και διαμονή και φαγητό

       ...και έχοντας μαζί του τον χάρτη μας (Εικόνα 2)...

Πεζοπορικός Χάρτης Λειβαδίτη

 

       ...μπορεί να επισκεφθεί τους οικισμούς Τραχωνίου, Καλύβας και οπωσδήποτε να πάει και στο επισκέψιμο "Κάστρο Καλύβας" και του Άνω και Κάτω Καρυόφυτου όπως επίσης και του Μαργαριτίου.

       Επίσης τις κορυφές Ερμάριου, Χαράλαμπου Καρασακαλίδη, Παλιοχωρίου, Μαύρης Πέτρας, Μαλλιών, Γυφτόκαστρου, Θερμού, Τσίχλας, Ερύμανθου και Χαιντούς.

       Τέλος δεν πρέπει να παραλείψει και οπωσδήποτε να πάει και από τον καταρράκτη του Λειβαδίτη.

       Είναι τόσοι πολλοί οι προορισμοί και τόσα πολλά τα μέρη που μπορεί να επισκεφθεί κάποιος που σίγουρα ένα δεκαήμερο μπορεί να μην είναι και αρκετό για να προλάβει να τα δει, να τα απολαύσει και να καταλάβει για ποιό λόγο είμαστε "ερωτευμένοι" με την περιοχή και με πόση αγάπη και φροντίδα έχει δημιουργηθεί αυτός εδώ ο χάρτης.

     

Παρατήρηση:

       Έχουμε ονομάσει και αριθμήσει 17 διαδρομές για τις οποίες μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες, αναλυτικά σχόλια και φωτογραφίες όπως επίσης και να αποθηκεύσετε τις διαδρομές στο gps σας, μέσα από την εξής διαδρομή:

Κεντρικό μενού - Πεζοπορικοί χάρτες - Πεζοπορικός Χάρτης Λειβαδίτη ή αλλιώς πατήστε εδώ

       Ο συγκεκριμένος χάρτη για να γίνει, χρειάστηκε πολύς χρόνος με πολύ κούραση και υπομονή και γι αυτό το λόγο ευχαριστούμε θερμότατα το τυπογραφείο Μουτάφης - Καλαθέρη  με έδρα την πόλη της Ξάνθης.