Ιστορία του χωριού
- 1884: Το χωριό κάηκε για πρώτη φορά, από τον σουλτάνο Σουλτάν Χαμίτ για να σταματήσει το παραεμπόριο που γίνοταν από τους Κομιτατζήδες στην περιοχή. Την πληροφορία αυτή την έχουμε από στόμα σε στόμα. Με το που άρχισε να ξανακατοικείται ονομάστηκε "Χαμιδιέ".
- 1917: Οι Κομητατζήδες καίνε το γειτονικό χωριό "Κερασοχώρι" και από τότε δεν ξανακατοικήθηκε.
- 1922: Με την Μικρασιατική καταστροφή και την ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε, οι Έλληνες από την Καππαδοκία εγκαθίστανται σε διάφορες περιοχές ανά την Ελλάδα μία εκ των οποίων είναι και το συγκεκριμένο χωριό, που μέχρι τότε εξακολουθούσε και ονομάζοταν Χαμιδιέ. Η ονομασία αυτή όμως άλλαξε με το που έφτασαν οι Καππαδόκες στην περιοχή και το ονόμασαν Λειβαδίτη, λόγω των πολλών και όμορφων λιβαδιών που είχε.
- 1944: Το χωριό ξανακαίγεται από τους Βούλγαρους οι οποίοι κυνηγάν μάλιστα και τον πληθυσμό. Ένας από αυτούς ο Πορφύλλης στην προσπαθειά του να βρει κρησφύγετο για αυτόν και τους συγχωριανούς του ανακαλύπτει τον καταρράκτη που τους προσφέρει κρησφύγετο και έτσι γλυτώνει ο ντόπιος πληθυσμός την σφαγή από τους Βούλγαρους. Μετά από αυτό το γεγονός σχεδόν όλοι οι κάτοικοι εγκαταλείπουν το χωριό και φεύγουν σε διαφορετικούς προορισμούς ο καθένας.
- 1946: Υπάρχουν μαρτυρίες οι οποίες υποστηρίζουν ότι το χωριό καταλήφθηκε από αντάρτες.
- 1961: Η Διεύθυνση Γεωργίας την εποχή εκείνη δίνει κίνητρα σε κόσμο για να ανέβουν στον Λειβαδίτη και να ασχοληθούν με την καλλιέργεια της πατάτας. Σε κάθε οικογένεια που δέχεται την προσφορά δίνουν κλήρο, ένα άλογο και μια αγελάδα. Σύντομα όμως οι δύσκολες συνθήκες διαβίωσης αναγκάζουν πολλές οικογένειες να εγκαταλείψουν με αποκορύφωμα το 1983 οπότε και κλείνει η παταταποθήκη, στην οποία γίνοταν η διαλογή σποροπαραγωγής. Όσοι έμειναν άρχισαν να ασχολούνται με την κτηνοτροφία.
- 2000: Επιτέλους γίνεται άσφαλτος μέχρι το χωριό και αρχίζει να γίνεται τουριστικός προορισμός και το χωριό και ο καταρράκτης με χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο.
- 2015: Στο χωριό έχουν μείνει μόνο 8 μόνιμοι κάτοικοι.
ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ...ΤΙ?