Ανάπτυγμα διαδρομής: 28,5 χιλιόμετρα.

Διάρκεια: 12 ώρες.

Ανάβαση: 1.293 μέτρα.  Κατάβαση: 1.293 μέτρα.

Χαρακτηρισμός διαδρομής: Κυκλική - Μέτριου βαθμού δυσκολίας.

Προτείνεται: Σε όλους τους Ορειβατικούς Συλλόγους της χώρας.

"Φορτώστε" τη διαδρομή στο φορητό gps σας και φύγετε για μια εκπληκτική εμπειρία με την παρέα σας.

Περίοδος: Εκτός χειμερινής περιόδου (λόγω χιονιών). 

       Πρόκειται για μια διαδρομή μέσα στην "αγκαλιά" της οροσειράς της Ροδόπης. Περνάει από τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα, από 5 από τις πιο ψηλές κορυφές του Ν. Ξάνθης και όλη η διαδρομή είναι πανέμορφη και γίνεται στο μεγαλύτερο μέρος της μέσα σε δάσος οξιάς και δασικής πεύκης.

 

Ο χάρτης της διαδρομής.

 

Σύντομη περιγραφή της Διαδρομής:

       - Η έναρξη και ο τερματισμός γίνεται από το"Δασικό Χωριό Ερυμάνθου" σε υψόμετρο 1.315 μέτρων.

       - Ακολουθείτε το μονοπάτι που πάει για κερασοχώρι και μετά από 8 χλμ, περίπου 3 ώρες φτάνετε στην πρώτη κορυφή με όνομα "Μαύρη Πέτρα" με υψόμετρο 1.588 μ.

       - Στην συνέχεια περπατάτε άλλα 4,4 χλμ σε περίπου 1 ώρα και 40 λεπτά και φτάνετε στην δεύτερη κορυφή της σημερινής σας περιπέτειας με όνομα "Μαλλιά" και υψόμετρο 1.699 μ. που αποτελεί τη τρίτη πιο ψηλή κορυφή του Ν. Ξάνθης.

       - Η επόμενη στάση είναι μετά από 1 ώρα στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα και πιο συγκεκριμένα στην πυραμίδα 66 σε υψόμετρο 1.680 μ. και αφού περπατήσετε άλλα 2 χλμ.

       - Η τρίτη κορυφή είναι αυτή του Γυφτόκαστρου σε υψόμετρο 1.828 μ. που είναι και η πιο ψηλή του Ν. Ξάνθης στην οποία θα φτάσετε μετά από 1 ώρα και 30 λεπτά και αφού περπατήσετε άλλα 2,4 χλμ.

       - Μετά από 1 ώρα και 2,5 χλμ περπατήματος φτάνετε στην 4η κορυφή της διαδρομής "Τσίχλα ή Διχάλα" με υψόμετρο 1.752 μ. που είναι και η 2η πιο ψηλή του Ν. Ξάνθης.

       - Τέλος η τελευταία κορυφή για τη σημερινή σας περιπέτεια είναι αυτή της "Χαιντού ή Δρυμός" με υψόμετρο 1.617 μ. και στην οποία για να φτάσετε θα χρειαστεί να περπατήσετε 7 χλμ σε 2 ώρες και 50 λεπτά (με πολλή ώρα στάσεις για ξεκούραση).

       - Τα τελευταία 2,2 χλμ του μονοπατιού ξεκινάνε από την κορυφή της Χαιντού και σας οδηγούν ξανά στο Δασικό Χωριό Ερυμάνθου μετά από 1 ώρα, μέρος από το οποίο ξεκινήσατε τη σημερινή σας πορεία.

       Κάνετε "κλικ" πάνω στην λέξη "wikiloc" στην επάνω δεξιά γωνία του χάρτη που ακολουθεί, για να μπορέσετε να αποθηκεύσευτε τη διαδρομή σε συσκευή gps Garmin ή σε Androit ή Smartphone συσκευή. Επίσης έχετε τη δυνατότητα, αν θέλετε, να τυπώσετε μόνο τις πληροφορίες χωρίς τις εικόνες που παραθέτουμε πιο κάτω. Η καταγραφή της διαδρομής εχει γίνει με την βοήθεια του gps Montana 650t της G a r m i n

 

Powered by Wikiloc

       Την διαδρομή την περπατήσαμε, τη Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016 με μέλη της Ορειβατικής Λέσχης Ξάνθης και την ίδια μέρα συλλέξαμε όλες αυτές τις πληροφορίες που αναφέραμε πιο πάνω. Επειδή είμαστε υπεύθυνα άτομα, το ίδιο υπεύθυνα βλέπουμε και εσάς που αγαπάτε την Φύση και το περπάτημα και θέλετε να γνωρίσετε νέους τόπους και περιοχές. Θα θέλαμε, αν περπατήσετε τη συγκεκριμένη διαδρομή ή οποιαδήποτε άλλη προτείνουμε μέσα από την σελίδα μας, να μας αναφέρετε (στο email μας: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) κατά πόσο είμαστε σωστοί στην περιγραφή και αν κάπου χανόμαστε να μας πείτε που, για να διορθώσουμε αμέσως τα "κακώς κείμενα".

Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε και επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας.