Πεζοπορικό 4ήμερο (του Αγίου Πνεύματος) στην περιοχή του Πιρίν. Ανάβαση στη κορυφή Βίχρεν.

8η πεζοπορική διάσχιση νομού Ξάνθης και Θρακικών Μετεώρων!!!
21 September 2023
Από το Γυφτόκαστρο στη Θάλασσα κάνοντας τρίαθλο (Πεζοπορία, Ποδήλατο, Kayak).
23 January 2024

Πεζοπορικό 4ήμερο (του Αγίου Πνεύματος) στην περιοχή του Πιρίν. Ανάβαση στη κορυφή Βίχρεν.

Ένα φανταστικό 4ήμερο στην περιοχή του Πιρίν σχεδίασαν και σας προσφέρουν οι συνοδοί της εταιρείας μας. Θα κινηθούμε στην περιοχή του Μπάνσκο κάνοντας μια κυκλική πορεία στα βουνά και τις κορυφές της περιοχής του Πιρίν. Ένα 4ήμερο στο οποίο θα περπατήσουμε κοντά στα 40 χιλιόμετρα δίπλα σε αλπικές λίμνες, θα κοιμηθούμε σε 3 διαφορετικά καταφύγια και θα περάσουμε από 4 κορυφές άνω των 2.500 μέτρων μία εκ των οποίων είναι και η κορυφή Βίχρεν με υψόμετρο 2.915 μέτρα, η τρίτη ψηλότερη κορυφή των Βαλκανίων.

Αναλυτικά το πρόγραμμά μας λοιπόν έχει ως εξής:

1η ημέρα: Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024.

Αναχώρηση από την Ξάνθη στις 06.00 το πρωί με το mini mountain bus της εταιρείας μας.

Άφιξη στη πόλη του Μπάνσκο στις 10.00 τακτοποίηση πραγμάτων, τελευταία ψώνια και έναρξη της πεζοπορίας μας. Τη πρώτη αυτή μέρα θα περπατήσουμε κοντά στα 10 χιλιόμετρα και σε 5 περίπου ώρες μέσα από σημαδεμένη διαδρομή θα φτάσουμε στο καταφύγιο Νταμιάνιτσα σε υψόμετρο 1.895 μέτρων.

Καταφύγιο Νταμιάνιτσα σε υψόμετρο 1.895 μ.

Τακτοποίηση των σακιδίων και ξεκούραση για την υπόλοιπη ημέρα. Φαγητό και ύπνος θα γίνει στο συγκεκριμένο καταφύγιο.

2η ημέρα: Σάββατο 22 Ιουνίου 2024. 

Αφού πάρουμε το απαραίτητο πρωινό μας ξεκινάμε τη πεζοπορία μας με προορισμό το καταφύγιο του Βίχρεν σε υψόμετρο 1.950 μέτρα. Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε είναι άλλα 10 χιλιόμετρα και θα χρειαστούμε περίπου άλλες 5 ώρες για να τα πραγματοποιήσουμε.

Καταφύγιο Βίχρεν σε υψόμετρο 1.950 μ.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα περάσουμε και από την κορυφή Τοντόρινα Πόρτα με υψόμετρο 2.580 μέτρα. Μόλις φτάσουμε στο καταφύγιο του Βίχρεν κάνουμε τακτοποίηση των σακιδίων και ξεκούραση για την υπόλοιπη ημέρα. Φαγητό και ύπνος θα γίνει στο συγκεκριμένο καταφύγιο.

3η ημέρα: Κυριακή 23 Ιουνίου 2024.

Τη σημερινή ημέρα το πρόγραμμα είναι δύσκολο γι αυτό θα έχει και εγερτήριο νωρίς το πρωί. Μόλις φάμε το πρωινό μας ξεκινάμε τη σημερινή απαιτητική διαδρομή. Θα περάσουμε από τις κορυφές Βίχρεν 2.915 μ. Κούτελο 2.908 μ. και Κοντσέτο 2.810 μ. Θα περπατήσουμε 15 χιλιόμετρα σε περίπου 10 ώρες.

Καταφύγιο Γιάβοροφ σε υψόμετρο 1.740 μ.

Καταφύγιο Γιάβοροφ σε υψόμετρο 1.740 μ.

Μόλις φτάσουμε στο καταφύγιο του Γιάβοροφ κάνουμε τακτοποίηση των σακιδίων και ξεκούραση για την υπόλοιπη ημέρα. Φαγητό και ύπνος θα γίνει στο συγκεκριμένο καταφύγιο.

Ημέρα 4η: Δευτέρα (Αγίου Πνεύματος) 24 Ιουνίου 2024.

Η σημερινή μέρα είναι η μέρα επιστροφής. Θα ξεκινήσουμε το πρωί από το καταφύγιο για να φτάσουμε στο Μπάνσκο μετά από περίπου δύο ώρες και 5 χιλιόμετρα περπατήματος. Τακτοποιούμαστε στο 9θέσιο όχημα της εταιρίας μας και ξεκινάμε για την επιστροφή. Λίγο μετά το Μπάνσκο θα κάνουμε και μια στάση στο Ντομπρίνιστε για να κάνουμε το μπανάκι μας στα ιαματικά λουτρά της περιοχής.

Ιαματικά λουτρά στην περιοχή του Ντομπρίνιστε της Βουλγαρίας.

Μετά το μπάνιο παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής για τη πόλη της Ξάνθης στην οποία υπολογίζουμε ότι θα είμαστε αργά το απογευματάκι.

  • Σε περίπτωση άσχημου καιρού θα υπάρχουν εναλλακτικές διαδρομές οι οποίες θα μας οδηγούν με ασφάλεια στους ίδιους κάθε φορά προορισμούς.

Κόστος Συμμετοχής:  230,00€

Περιλαμβάνει:

  • Αστική ευθύνη για όλους τους συμμετέχοντες.
  • Συνοδεία από έμπειρο συνοδό σε όλες τις διαδρομές.
  • 3 Διανυκτερεύσεις σε γνωστά καταφύγια των βουνών της Βουλγαρίας.
  • Πρωινό και γεύμα όλες τις ημέρες της δράσης.
  • Μεταφορά με το mini mountain bus της εταιρείας μας.

Σε όλους εσάς που αρέσει η εκδήλωση και θέλετε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες ή να κλείσετε θέση θα πρέπει πρώτα να έρθετε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τους διοργανωτές:

– Πορφυλλίδου Ιωάννα – Γεωργιάδης Βασίλης (+30 6989 47 48 44)

και στη συνέχεια θα πρέπει να καταθέσετε 150,00 ευρώ προκαταβολικά στον λογαριασμό με ΙΒΑΝ GR87 0110 4350 0000 4350 1699 607 της Εθνικής Τράπεζας και δικαιούχο την εταιρεία μας “Δράση και Ενέργεια: Νέστος Ροδόπη Θράκη”. Στην αιτιολογία θα πρέπει να βάλετε το ονοματεπώνυμό σας και την ονομασία της εκδήλωσης “Ανάβαση στο Βίχρεν”. Η κατάθεση θα πρέπει να γίνει το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 10 Ιουνίου για να επικυρωθεί η θέση σας στην δράση.

  • Σε περίπτωση ακύρωσης μια βδομάδα πριν τη δράση (δηλαδή από την ημέρα Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024 και μετά) η προκαταβολή δεν επιστρέφεται.

Μόλις κάνετε την κατάθεση στείλτε μας το αντίγραφο του καταθετηρίου στο email: nes.rod.th@gmail.com

       Κάπως έτσι ξεκινάμε να κάνουμε δράσεις και στο εξωτερικό με την καλύτερη δυνατή οργάνωση και ασφάλεια για όλους εσάς που αποφασίζετε να μας ακολουθήσετε. Τα πολυήμερα λοιπόν για τα οποία έχουμε αρχίσει και γινόμαστε γνωστοί αρχίζουμε και τα μεταφέρουμε και σε γειτονικές χώρες και ποιος ξέρει ίσως κάποια στιγμή και στα πολυπόθητα Ιμαλάια. Όσο μας ακολουθείτε, τόσο πιο μεγάλα όνειρα τολμούμε και κάνουμε. Σας ευχαριστούμε!!!!