Ποιοι είμαστε

Ποιοι είμαστε

Ονομάζομαι Πορφυλλίδου Ιωάννα.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στον πανέμορφο Λειβαδίτη.

Είμαι παντρεμένη με τον Γεωργιάδη Βασίλη και έχουμε δύο παιδιά.

Η επαφή μου με τα βουνά και τη Φύση ξεκίνησε από τη στιγμή που γεννήθηκα. Σε υψόμετρο 1.250 μέτρων ανάμεσα σε δάση οξιάς και τρεχούμενων νερών που σχηματίζουν καταρράκτες, άρχισα να καταλαβαίνω πόσο πολύ, ήθελα να μάθω περισσότερα για τη Φύση που μας περιβάλλει. Έτσι το ότι αυτή τη στιγμή είμαι Δασοπόνος αλλά και Συνοδός Βουνού ήταν η φυσιολογική εξέλιξη αυτού του πάθους που είχα από μικρή.

Αν και εσάς σας εξιτάρει η ζωή μέσα στη Φύση και η ηρεμία που σας προσφέρει ένας περίπατος στα μονοπάτια τότε ακολουθήστε μας σε αυτό το πανέμορφο ταξίδι που είμαστε έτοιμοι να σας προσφέρουμε!!!

Τηλέφωνο επικοινωνίας: +30 6987 093 730

email: nes.rod.th@gmail.com

Βρείτε μας στο: Facebook


Ονομάζομαι Γεωργιάδης Βασίλης.

Είμαι υπερήφανος που γεννήθηκα στην Ξάνθη!!!

Είμαι παντρεμένος με την Πορφυλλίδου Ιωάννα και έχουμε δύο παιδιά.

Μέσα από διάφορα χόμπι όπως η φωτογραφία, η πεζοπορία και η ορειβασία προσπαθώ να κάνω γνωστή την πόλη που κατοικώ και αγαπώ και κυρίως τη Φύση που την περιβάλλει. Ακολουθήστε μας σε αυτό το υπέροχο ταξίδι γνωριμίας της Φύσης που μόνο κερδισμένοι μπορούμε να βγούμε όλοι μας από αυτό!!!

Τηλέφωνο επικοινωνίας: +30 6948 363 078

email: nes.rod.th@gmail.com

Βρείτε μας στο: Facebook


Από το 2009 που είμαστε μαζί ως ζευγάρι έχουμε ένα εντυπωσιακό κοινό βιογραφικό.

  • Από αρχές του 2012 έχουμε ξεκινήσει μαζί με άλλους φίλους την Ορειβατική Λέσχη Ξάνθης με την οποία ακόμη και μέχρι σήμερα βγάζουμε οικογένειες και παιδιά στο βουνό σε διαδρομές που είναι προσαρμοσμένες με τέτοιο τρόπο ώστε ούτε οι γονείς και κυρίως ούτε τα παιδιά να κουράζονται.
  • Το 2014 ξεκινήσαμε τη λειτουργία της ιστοσελίδας μας www.leivaditis.gr την οποία και θεωρούμε πνευματικό μας παιδί. Σε αυτή τη σελίδα (στο κορυφολόγιό μας όπως μας αρέσει να την αποκαλούμε), περιγράφουμε διαδρομές σε όλο τον Νομό Ξάνθης (έχουμε καταφέρει και χαρτογραφήσει τα ¾ του νομού μας). Απομένει η περιοχή των πομακοχωρίων την οποία ήδη έχουμε ξεκινήσει. Παράλληλα με την χαρτογράφηση δημιουργούμε και τους δικούς μας χάρτες τους οποίους και έχουμε τοποθετήσει σε αρκετά σημεία μέσα στον νομό. Επειδή όμως δεν μας έφτανε η Ξάνθη έχουμε αρχίσει και χαρτογραφούμε και περιοχές εκτός Ξάνθης όπως είναι ο Όλυμπος και έχουμε δωρίσει τους ανάλογους χάρτες στα καταφύγια Σπ. Αγαπητός, Χρ. Κάκκαλος και Πετρόστρουγκας τους οποίους και έχουν σε καίρια σημεία για να βλέπουν και Έλληνες και ξένοι ορειβάτες αφού τις διαδρομές του Ολύμπου τις έχουμε μεταφρασμένες και στα Αγγλικά. Ούτε λίγο, ούτε πολύ αυτή τη στιγμή έχουμε περί τις 73 διαδρομές περασμένες στη σελίδα μας με 820 χιλιόμετρα μονοπατιών. Όποιος μπαίνει στη σελίδα μας και θέλει να δει κάποια διαδρομή έχει τη δυνατότητα να συνδεθεί και με το προφίλ μας στο wikiloc και να αποθηκεύσει τη διαδρομή στο κινητό του ή φορητό του gps για να έχει μια μεγαλύτερη ασφάλεια στα μονοπάτια.
  • Απόρροια όλων αυτών των καταγραφών ήταν να μας ανοίξει η όρεξη και να βλέπουμε ότι μπορούμε να συνδέσουμε μονοπάτια μεταξύ τους τα οποία θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μια μεγάλη πεζοπορική διαδρομή που να διασχίζει όλο τον Νομό Ξάνθης. Ως σκέψη την δημιουργήσαμε στο μυαλό μας αρχές του 2017 και από το καλοκαίρι του ίδιου έτους μέχρι και σήμερα (για 5 συνεχόμενα καλοκαίρια) πραγματοποιούμε ανελλιπώς τη συγκεκριμένη διαδρομή με πεζοπόρους από διάφορα σημεία της χώρας μας αλλά και από το εξωτερικό. Η συγκεκριμένη διαδρομή λοιπόν ξεκινάει από τα όρια του νομού Καβάλας, διασχίζει όλο τον νομό Ξάνθης, για κάποιες ώρες περπατάμε και στον νομό Δράμας και καταλήγει στον νομό Ροδόπης στα Θρακικά Μετέωρα πάνω από τον οικισμό του Ιάσμου. Ακόμη περνάει από 5 δήμους (Τοπείρου, Ξάνθης, Παρανεστίου, Μύκης και Ιάσμου ενώ αλλάζουμε και χώρα αφού περπατάμε στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα για 2 περίπου ώρες και όποιος θέλει περπατάει από τη πλευρά της Βουλγαρίας. Η συγκεκριμένη διαδρομή έχει μήκος 170 χιλιόμετρα και περνάει από 15 οικισμούς, 15 κορυφές (ανάμεσα στις οποίες είναι και το Γυφτόκαστρο η ψηλότερη κορυφή της Ξάνθης και της Θράκης γενικότερα και βρίσκεται στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα), περνάμε επίσης από 4 πέτρινα γεφύρια, από 2 ποταμούς (Νέστο και Κομψάτο), από έναν καταρράκτη (τον γνωστό του Λειβαδίτη) και από τα Ιαματικά Λουτρά των κάτω Θερμών στην περιοχή των πομακοχωρίων. Έχει υψομετρικά 8.747 μέτρα και 8.040 μέτρα κατηφόρας.
  • Τον Οκτώβριο του ίδιου έτους (2017) και μέχρι το πρώτο lockdown που επιβλήθηκε στη χώρα μας λόγω του κορονοιού (τον Μάρτιο του 2020) κάναμε εκπομπή ορειβατικού περιεχομένου στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης με την ονομασία «Πεζοπορώντας στα Ελληνικά Βουνά» με ζωντανές ραδιοφωνικές συνεντεύξεις Ελλήνων Ορειβατών (όπως Φλαμπούρη Χριστίνα, Αρχοντίδου Βανέσσα, Συκάρης Αντώνης, Τσιμπανάκος Αποστόλης, Ζολώτα Μαρία, Τσίπηρας Κώστας, Δεσποινιάδης Δημήτρης, Τόδουλος Νίκος, Κούρο Γιάννη, Τσιάνο Γεώργιο) ήταν μερικοί από αυτούς που τους παρουσιάσαμε στο ραδιοφωνικό κοινό της εκπομπής μας…
  • Επειδή πιστεύουμε σε αυτό το προϊόν της Διάσχισης ότι μπορεί να αλλάξει τον τουρισμό στην περιοχή μας, ζητήσαμε από την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης να μας χρηματοδοτήσει (πράγμα που έγινε) για να μπορέσουμε να φέρουμε Έλληνα σκηνοθέτη μαζί μας για να μπορέσουμε να κάνουμε ταινία τη Διάσχιση. Φυσικά δε θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Παύλο τον Τσιαντό ο οποίος με μεγάλη χαρά δέχθηκε τη πρόταση που του κάναμε και έτσι το καλοκαίρι του 2020 καταφέραμε και κινηματογραφήσαμε όλη τη διαδρομή που τότε την κάναμε σε 7 ημέρες. Επίσης πρέπει να αναφέρω ότι επίσημη καλεσμένη της Διάσχισης ήταν η κυρία Βανέσσα Αρχοντίδου με τον σύζυγό της που από αρχές του 2022 έγινε η δεύτερη Ελληνίδα ορειβάτισσα που πραγματοποίησε το 7 Summits.  Aπό τις 3 Δεκεμβρίου του 2021 η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προβάλλει τη συγκεκριμένη ταινία από το κανάλι της στο youtube.
  • Εδώ μπορείτε να δείτε την ταινία από το κανάλι της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: https://www.youtube.com/watch?v=HdzRwc02Ii0
  • Εδώ μπορείτε να δείτε την ταινία από το κανάλι του κύριου Τσιαντού: https://www.youtube.com/watch?v=kEU2FfOTjhs
  • Εδώ μπορείτε να ακούσετε τις εκπομπές μας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης
  • Η αγάπη μας για όλο αυτό που κάναμε μας οδήγησε τον Ιανουάριο του 2020 να ξεκινήσουμε εταιρία πεζοπορικού τουρισμού με την ονομασία «Δράση και Ενέργεια: Νέστος Ροδόπη Θράκη». Βέβαια ο ερχομός του κορονοιού δε μας άφησε να κάνουμε όλα αυτά που σκεφτόμασταν αλλά παρόλα αυτά είμαστε σε καλό δρόμο και το παλεύουμε και με την εταιρία μας.
  • Παράλληλα με την διάσχιση τον Σεπτέμβριο του 2021 ξεκινήσαμε να πραγματοποιούμε και το πρώτο τρίαθλο στα μονοπάτια της Οροσειράς της Ροδόπης ξεκινώντας από την ψηλότερη κορυφή της Θράκης και της Ξάνθης , το Γυφτόκαστρο με σκοπό να φτάσουμε στη Θάλασσα για βουτιά. 63 χιλιόμετρα περπατήματος, 40 χιλιόμετρα ποδήλατο και 4 ναυτικά μίλια με καγιάκ πάνω στον Νέστο ποταμό είναι αυτά που χρειάζονται για να φτάσουμε στη θάλασσα για να κάνουμε βουτιά και όλα αυτά μέσα σε 40 ώρες που απολαμβάνουμε πραγματικά τη Φύση και τη τρέλα που μας χαρακτηρίζει.