Πρόκειται για ένα όμορφο, γραφικό, ορειβατικό καταφύγιο με πολύ ωραία θέα στις γύρω κορυφές αλλά και στην λίμνη Πλαστήρα. Αποτελεί σημείο εκκίνησης για πολλές ορειβατικές διαδρομές.

       Στην οροσειρά των Αγράφων σε υψόμετρο 1.536 μέτρων βρίσκεται το ορειβατικό καταφύγιο Αγράφων στην θέση "Καραμανώλη". Χτίστηκε το 2002 μέσω χρηματοδότησης του Ε.Ο.Τ. σε μια περιοχή που ανήκει στο δίκτυο Natura 2000 και χαρακτηρισμένη ως περιοχή "Ήπιας Οικοτουριστικής Ανάπτυξης".

 

        Μπορεί να φιλοξενήσει 24 άτομα στα δωμάτια που διαθέτει, με λίγο στρίμωγμα μπορεί να φτάσει τα 36 ενώ υπάρχει και ένα μικρό σαλέ για άλλα 15 άτομα...

 

        Το καταφύγιο είναι οργανωμένο όσον αφορά την κουζίνα...

 

       Ενώ έχει φοβερή θέα στις γύρω κορυφές αλλά και στη Λίμνη Πλαστήρα και έχει πολύ χώρο για να κατασκηνώσετε γύρω από το καταφύγιο ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες...

 

       Είναι ανοιχτό όλο τον χρόνο και αποτελεί σημείο εκκίνησης για πολλές ορειβατικές διαδρομές μερικές από τις οποίες οδηγούν στην Κορυφή Τέμπλα με υψόμετρο 1.809 μέτρα. Δείτε εδώ περισσότερες διαδρομές.

Υπεύθυνοι του καταφυγίου είναι οι Ειρήνη Παππά και Βλάσσης Παπαθωμάς

Τηλέφωνα κρατήσεων:6988 586 292 και 6989 802 742                                    

email επικονωνίας: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: Ορειβατικό καταφύγιο Αγράφων

Facebook: Agrafa Refuge 1536m

Πρέπει να το επισκεφθείτε οπωσδήποτε και καλά να περάσετε!!!