4 + 1 ψηλότερα βουνά της χώρας μας!!!

Τριήμερο Αυγούστου στις κορυφές του Ολύμπου και στο φαράγγι του Ενιπέα!!!
3 January 2024

4 + 1 ψηλότερα βουνά της χώρας μας!!!

       Η εταιρεία μας “Δράση και Ενέργεια: Νέστος Ροδόπη Θράκη” μέλος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Αναψυχής (Σ.Ε.Τ.Ε.Υ.Δ.Α.) μετά το πολύ επιτυχημένο δεκαήμερο στα ψηλότερα βουνά της χώρας μας που πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2023   επαναλαμβάνει τη συγκεκριμένη δράση έναν χρόνο μετά και πιο συγκεκριμένα από τις 30 Αυγούστου (Παρασκευή) μέχρι και τις 8 Σεπτεμβρίου (Κυριακή) 2024. Θα επαναληφθεί λοιπόν η ανάβαση στις ψηλότερες κορυφές των 4 ψηλότερων καθώς και του 6ου πιο ψηλού βουνού της χώρας μας. Ναι καλά διαβάσατε μέλη της εταιρείας μας, θα επαναλάβουν το μαγικό αυτό 10ήμερο από τις 30 Αυγούστου μέχρι και τις 8 Σεπτεμβρίου 2024 μαζί με 8 τυχερούς ορειβάτες. Η σειρά που θα ακολoυθηθεί και θα αναλύσουμε παρακάτω, έχει ως εξής: Βόρρας, Γράμμος, Γκαμήλα, Σμόλικας και τέλος φυσικά ο ακαταμάχητος Όλυμπος . Παράλληλα θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε και τις 2 από τις 5 αλπικές λίμνες (ή αλλιώς δρακόλιμνες) που είναι στη διαδρομή μας και δεν θα παραλείψουμε να επισκεφθούμε.

       Το γκρουπ θα απαρτίζεται από 8 άτομα και η μεταφορά τους καθ΄ όλη τη διάρκεια του 10ημέρου θα γίνει με το mini mountain van της εταιρείας μας. 

Διαβάστε παρακάτω το αναλυτικό πρόγραμμα, το κόστος συμμετοχής καθώς και τι αυτό περιλαμβάνει.

  • 1η ημέρα: Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024.

Το ραντεβού μας δίνεται στην πόλη της Θεσσαλονίκης στις 14.00 το μεσημέρι. Το μέρος θα καθοριστεί από τους συμμετέχοντες κατόπιν τηλεφωνικής συνεννοήσεως. Από εκεί αναχωρούμε για το χωριό Όρμα και τα Λουτρά στο Λουτράκι Πέλλας όπου θα κάνουμε το μπάνιο μας, θα φάμε στο χωριό της Όρμα και θα κοιμηθούμε στην αυλή της εκκλησίας του χωριού.

  • 2η ημέρα: Σάββατο 31 Αυγούστου 2024.

Αφού φάμε το απαραίτητο πρωινό σε φούρνο του χωριού ξεκινάμε για την πρώτη ανάβαση της δράσης στην 3η ψηλότερη κορυφή της χώρας μας, αυτήν του Προφήτη Ηλία με υψόμετρο 2.524 μ. Η απόσταση είναι 3 χιλιόμετρα και υπολογίζουμε ότι θα είμαστε στην κορυφή σε 1 ώρα και 30 λεπτά. H επιστροφή θα γίνει από την ίδια διαδρομή για να επιστρέψουμε στο χιονοδρομικό κέντρο και να αναχωρήσουμε για τον επόμενο προορισμό μας.

Μετά την ανάβασή μας λοιπόν στην κορυφή, ξεκινάμε για το χωριό της Αετομηλίτσας στο οποίο υπολογίζουμε ότι θα είμαστε αργά το απόγευμα του Σαββάτου. Θα κοιμηθούμε και θα τρώμε στον ξενώνα του χωριού και το Σάββατο και τη Κυριακή.

  • 3η ημέρα: Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2024.

Πρωινό ξύπνημα κατά τις 05.30 έτσι ώστε μέχρι τις 06.30 το αργότερο να έχουμε φύγει. Ανάβαση στην 4η ψηλότερη κορυφή στον Γράμμο κορυφή Τσούκα Πέτσικ (2.520 μ.). Ακολουθώντας το μονοπάτι  μέσα από το χωριό της Αετομηλίτσας θα ανηφορίσουμε για τη ψηλότερη κορυφή του Γράμμου Τσούκα Πέτσικ στην οποία θα φτάσουμε ύστερα από 7 ώρες πορεία και αφού χρειαστεί να περπατήσουμε 12,5 χιλιόμετρα. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα περάσουμε από την κορυφή Περήφανο. Η επιστροφή θα γίνει από την ίδια διαδρομή για να καταλήξουμε πάλι στην Αετομηλίτσα όπου θα διανυκτερεύσουμε και δεύτερο βράδυ στο χωριό για ξεκούραση, καλό φαγητό και να πάρουμε δυνάμεις.

  • 4η ημέρα: Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024.

Αναχώρηση το πρωί από Αετομηλίτσα με προορισμό το Μικρό Πάπιγκο. Καφεδάκι στο Μικρό Πάπιγκο μόλις φτάσουμε και στην συνέχεια αναχωρούμε για το καταφύγιο της Αστράκας όπου θα φτάσουμε ύστερα από 3 ώρες και 6 χιλιόμετρα περπατήματος.

Αφού τακτοποιήσουμε τα πράγματα μας στο καταφύγιο θα πάμε μια μικρή βόλτα μέχρι την Δρακόλιμνη (σε 1 ώρα περίπου και 2,5 χλμ περπατήματος). Επιστροφή στο καταφύγιο όπου θα πάρουμε και το γεύμα της ημέρας και ξεκούραση το υπόλοιπο βράδυ.

  • 5η ημέρα: Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024.

Πρωί αναχωρούμε στις 07.00 για την 6η ψηλότερη κορυφή, αυτήν της Γκαμήλας (2.497 μ.). Θα χρειαστεί να περπατήσουμε 6 χιλιόμετρα για να φτάσουμε στην κορυφή σε περίπου 3 ώρες. Αφού ξεκουραστούμε, επιστρέφουμε από την ίδια διαδρομή στο καταφύγιο όπου και διανυκτερεύουμε ξανά και ξεκουραζόμαστε.

  • 6η ημέρα: Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024.

Μετά το πρωινό ξεκινάμε την επιστροφή μας στο Μικρό Πάπιγκο. Αφού φορτώσουμε τα πράγματά μας στο mini mountain bus της εταιρίας μας ξεκινάμε για το χωριό του Παλαιοσελίου και το ομώνυμο καταφύγιο στους πρόποδες του Σμόλικα όπου θα κοιμηθούμε  και θα πάρουμε το γεύμα της ημέρας.

  • 7η ημέρα: Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024.

Μετά το πρωινό ξεκινάμε την ανάβαση μας στην δεύτερη ψηλότερη κορυφή της χώρας μας στην κορυφή Γέρος Του Σμόλικα (2.637 μ.) αφού περάσουμε και από την γνωστή Δρακόλιμνη του βουνού. Θα περπατήσουμε περίπου 6 χιλιόμετρα σε 3 ώρες για να φτάσουμε στην κορυφή. Η επιστροφή θα γίνει από την ίδια διαδρομή για να επιστρέψουμε στο καταφύγιο.

Από εκεί θα ξεκινήσουμε για ένα πολύ όμορφο και γραφικό χωριό του Βοίου, αυτό του Ροδοχωρίου, όπου θα φάμε στην ταβέρνα του χωριού και θα κοιμηθούμε σε σπίτι ιδιοκτησίας μας.

  • 8η ημέρα: Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024.

Ξεκινάει το πιο σημαντικό διήμερο της δράσης καθότι από το χωριό του Ροδοχωρίου θα ξεκινήσουμε για τη θέση Πριόνια στον Όλυμπο. Θα χρειαστούμε περίπου 3 ώρες για να φτάσουμε με το 9θέσιο βανάκι μας στο πάρκινγκ των Πριονίων όπου θα αφήσουμε το αυτοκίνητο και μετά από 3 ώρες περπατήματος θα φτάσουμε στο καταφύγιο Σπήλιος Αγαπητός σε υψόμετρο 2.100 μέτρων όπου θα ξεκουραστούμε για το υπόλοιπο της ημέρας και θα πάρουμε και το γεύμα μας από τη  πολύ ωραία κουζίνα του καταφυγίου.

  • 9η ημέρα: Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024.

Ημέρα σημαντική σήμερα καθώς όπως έχετε καταλάβει ξεκινάμε για να ανέβουμε στην ψηλότερη κορυφή της χώρας μας αυτής του Πάνθεον (πιο πολύ γνωστή ως Μύτικας) του πιο ψηλού  βουνού της χώρας μας, του Ολύμπου. Θα ακολουθήσουμε τη διαδρομή της Κακόσκαλας η οποία μετά από 3 ώρες περπατήματος θα μας οδηγήσει στην ψηλότερη κορυφή του με υψόμετρο 2.918,80μ. Για την επιστροφή θα ακολουθήσουμε πάλι την ίδια διαδρομή και θα καταλήξουμε και το σημερινό τελευταίο βράδυ του προγράμματος πάλι στο καταφύγιο Σπ. Αγαπητός για τη τελευταία μας διανυκτέρευση.

  • 10η ημέρα: Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024.

Μετά το απαραίτητο πρωινό ξεκινάμε πάλι για τη θέση Πριόνια για να πάρουμε το mini mountain van της εταιρείας μας και να αρχίσουμε την επιστροφή στη Θεσσαλονίκη. Είναι η μέρα που τελειώνει το απίστευτο αυτό δεκαήμερο που μας οδήγησε στις ψηλότερες κορυφές της χώρας μας. Από την εμπειρία μας από την πρώτη φορά το 2023, μπορούμε να σας πούμε ότι δεν είναι μόνο το ορειβατικό σκέλος αυτό που μας ενώνει αλλά και όλο το πακέτο που περιλαμβάνει γνωριμία με τα πιο όμορφα χωριά της Πίνδου και του Βοίου, γνωριμία με ανθρώπους που μένουν μόνιμα σε αυτά τα χωριά και ο συνδυασμός όλων είναι αυτός που κάνει απίστευτο αυτό το δεκαήμερο. Ακόμη και το ότι όταν ταξιδεύουμε με το βανάκι είμαστε όλοι μαζί έχει και αυτό την ομορφιά του καθότι δενόμαστε πιο πολύ ως παρέα και τα πειράγματα του ενός με του άλλου δίνουν και παίρνουν αβέρτα. Αν και εσείς λοιπόν θέλετε να ζήσετε αυτή την εμπειρία μάλλον θα τα πούμε τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου στην παρέα των βουνών.

       Το κόστος του 10ημέρου ανέρχεται στα 550,00 ευρώ και περιλαμβάνει:

  • Αστική ευθύνη για όλους τους συμμετέχοντες.
  • Διανυκτέρευση 2 βράδια σε ξενώνα και 5 βράδια στα πιο γνωστά καταφύγια των Ελληνικών βουνών.
  • Πρωινό και γεύμα (δεν περιλαμβάνονται αλκοολούχα ποτά σε οποιαδήποτε ποσότητα) και τις 10 ημέρες της δράσης.
  • Μεταφορά με το mini mountain bus της εταιρείας μας.
  • Χρήση ορειβατικού εξοπλισμού όπως: αντίσκηνα, υπνόσακους, κάριματ, κράνη, μπατόν και μποντριέ.

Σε όλους εσάς που αρέσει η εκδήλωση και θέλετε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες ή να κλείσετε θέση θα πρέπει πρώτα να έρθετε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τους διοργανωτές:

– Πορφυλλίδου Ιωάννα – Γεωργιάδης Βασίλης (+30 6989 47 48 44)

και στη συνέχεια θα πρέπει να καταθέσετε 150,00 ευρώ προκαταβολικά στον λογαριασμό με ΙΒΑΝ GR87 0110 4350 0000 4350 1699 607 της Εθνικής Τράπεζας και δικαιούχο την εταιρεία μας “Δράση και Ενέργεια: Νέστος Ροδόπη Θράκη”. Στην αιτιολογία θα πρέπει να βάλετε το ονοματεπώνυμό σας και την ονομασία της εκδήλωσης “Πεζοπορώ στα 5 ψηλότερα βουνά”. Η κατάθεση θα πρέπει να γίνει το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024 για να επικυρωθεί η θέση σας στην δράση.

  • Σε περίπτωση ακύρωσης μια βδομάδα πριν τη δράση (δηλαδή από την ημέρα Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024 και μετά) η προκαταβολή δεν επιστρέφεται.

Μόλις κάνετε την κατάθεση στείλτε μας το αντίγραφο του καταθετηρίου στο email: nes.rod.th@gmail.com

       Κάπως έτσι θα κλείσει και η νέα αυτή δράση της εταιρείας μας, την οποία χάρη στη δική σας συμμετοχή έχει αρχίσει και γίνεται γνωστή για τις πολυήμερες δράσεις που διοργανώνουμε ανά την Ελλάδα και για αυτό τον λόγο σας ευχαριστούμε πάρα πολύ.