Πω πω πω τι ετοιμάσαμε. Ένα πρόγραμμα στο Καρπενήσι μούρλια. Γεμάτο κορυφές. Άλλη μια προσπάθεια που κάνουμε μέσω της εταιρείας μας για να επισκεφθούμε όσο γίνεται πιο πολλά και πιο ψηλά βουνά. Η επιλογή της εποχής ιδανική. Λίγο πριν μπει ο χειμώνας και αφού σίγουρα θα έχει φύγει το καλοκαίρι με την απαίσια ζέστη που κάνει. Το 4ήμερο που θα αφιερώσουμε στην περιοχή (6 – 9 Νοεμβρίου) θα έχει και τουριστικό αντικείμενο αφού εκτός από τις βόλτες που θα κάνουμε στην γύρω περιοχή του Καρπενησίου θα επισκεφθούμε και την Ιερά Μονή της Παναγίας της Προυσιώτισσας.
Αυτό το 4ήμερο το εντάσσουμε στις ANTI-AI δράσεις της εταιρείας μας. Όσο θέλουν να αδρανοποιήσουν εγκέφαλο και σώμα των ανθρώπων για να ικανοποιήσουν τα σκοτεινά συμφέροντά τους τόσο εμείς θα αντιστεκόμαστε…ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ. Γι αυτό τώρα όσο ποτέ άλλοτε είναι επιτακτική η ανάγκη να “ΠΑΡΑΤΗΣΕΤΕ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΑ, ΤΗΛΕΚΟΝΤΡΟΛ, ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ” ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙΤΕ ΕΞΩ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ ΝΑ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΗΛΘΑΜΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΜΑΣ!!!
Η δράση απευθύνεται μόνο σε έμπειρους ορειβάτες με Άριστη Φυσική Κατάσταση. Αυτό σημαίνει ότι ο καθένας δοκιμάζει τα όρια και τις αντοχές του από μόνος του και θα πρέπει να έχει τις γνώσεις και την εμπειρία να ανταπεξέλθει σε δύσκολα περάσματα που τυχόν συναντήσουμε ή σε άσχημες καιρικές συνθήκες!!!
Σε αυτό το ταξίδι μας μπορούν να πάρουν μέρος φίλοι και συνορειβάτες από πόλεις όπως της Ξάνθης, της Κομοτηνής, της Καβάλας, της Θεσσαλονίκης και γενικότερα από πόλεις από τις οποίες περνάμε κατά την κάθοδό μας στην πόλη της Λαμίας αρκεί να έχει προηγηθεί τηλεφωνική συνεννόηση στο +30 6989474844 (Πορφυλλίδου Ιωάννα – Γεωργιάδης Βασίλειος) για να τακτοποιηθούν οι λεπτομέρειες του ραντεβού. Φυσικά σε αυτό το τηλέφωνο μπορούμε να σας λύσουμε και οποιαδήποτε άλλη απορία έχετε.
———————————————————————————————————————————————————————————————————-
Ας πάμε να δούμε το αναλυτικό πρόγραμμα:
-Ημέρα 1η: Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2025.
Το ραντεβού μας δίνεται στις 12.00 η ώρα στην Καμάρα Θεσσαλονίκης. Όσοι δηλώσετε συμμετοχή από πόλεις όπως Ξάνθη, Καβάλα, Δράμα κατόπιν τηλεφωνικής συνεννοήσεως υπάρχει η δυνατότητα να σας πάρουμε πιο νωρίς από σημεία που είναι πάνω στον δρόμο για Θεσσαλονίκη. Την πρώτη αυτή μέρα θα κάνουμε το ταξίδι μέχρι το Καρπενήσι και θα καταλήξουμε σε ξενοδοχείο στην πόλη του Καρπενησίου όπου και θα ξεκουραστούμε και θα κοιμηθούμε.
-Ημέρα 2η: Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2025.
Εγερτήριο στις 07.00 για πρωινό έτσι ώστε μέχρι τις 08.00 να έχουμε ξεκινήσει το περπάτημά μας. Στόχος της σημερινής μέρας είναι η κορυφή “Ψηλή Κορφή” με υψόμετρο 2.313 μέτρα που είναι και η ψηλότερη του νομού Ευρυτανίας και η 17η πιο ψηλή κορυφή της χώρας μας. Θα ξεκινήσουμε μέσα από το Καρπενήσι σε υψόμετρο 960 μέτρων και μετά από 7,5 χιλιόμετρα με 1.337 υψομετρικά θα φτάσουμε στο στόχο της σημερινής μέρας, τη συγκεκριμένη κορυφή δηλαδή μετά από περίπου 6 ώρες. Στη συνέχεια θα κατέβουμε μέχρι το χιονοδρομικό κέντρο από όπου θα πάρουμε το βανάκι της εταιρείας μας και θα επιστρέψουμε στο Καρπενήσι για ξεκούραση και φαγητό.
-Ημέρα 3η: Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2025.
Εγερτήριο στις 07.00 για πρωινό έτσι ώστε μέχρι τις 08.00 να έχουμε ξεκινήσει με το βανάκι για το Μεγάλο χωριό σημείο από όπου θα ξεκινήσει η σημερινή διαδρομή για την κορυφή της Καλιακούδας. Η συγκεκριμένη κορυφή με υψόμετρο 2.099 μέτρα είναι η 43η ψηλότερη της χώρας μας. Θα ξεκινήσουμε το περπάτημα μας από 770 υψόμετρο (Μεγάλο χωριό) και μετά από 7,5 χιλιόμετρα και 1.342 υψομετρικά θα φτάσουμε στην κορυφή Καλιακούδα με υψόμετρο 2.099 μέτρα σε περίπου 6 ώρες. Η επιστροφή θα γίνει από την ίδια διαδρομή και υπολογίζουμε ότι θα χρειαστούμε κοντά στις 10 ώρες για όλη την διαδρομή με την επιστροφή μαζί οπότε καλό θα είναι να έχουμε και μαζί και φακό σε περίπτωση που μας πιάσει το βραδάκι. Στη συνέχεια επιστρέφουμε στο Καρπενήσι στον ξενοδοχείο για φαγητό και ξεκούραση.
-Ημέρα 4η: Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2025.
Ημέρα επιστροφής η σημερινή. Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε το μοναστήρι της Παναγίας της Προυσιώτισσας και στην συνέχεια φεύγουμε κατευθείαν για τις βάσεις μας.
Το κόστος της δράσης ανέρχεται στα 240,00€ / άτομο
Ελάχιστη συμμετοχή: 6 άτομα.
και περιλαμβάνει:
-Μεταφορά με το 9θέσιο βαν της εταιρείας μας (καύσιμα διόδια).
-Αστική ευθύνη για όλους τους συμμετέχοντες.
– Συνοδεία από έμπειρο οδηγό στα μονοπάτια που έχουν επιλεχθεί για να πεζοπορήσουμε.
-3 διανυκτερεύσεις με πρωινό σε ξενοδοχείο στο Καρπενήσι.
Στην τιμή δεν περιλαμβάνονται τα γεύματα της κάθε ημέρας (πληρώνει ο καθένας ξεχωριστά το γεύμα της ημέρας).
Τι θα πρέπει να έχετε μαζί σας στο σακίδιο πεζοπορίας:
Άλλα πράγματα που θα πρέπει να έχετε μαζί σας γενικότερα:
Για να κλείσετε θέση στη συγκεκριμένη δράση θα πρέπει να προκαταβάλλεται το ποσό των 100 ευρώ στον λογαριασμό με ΙΒΑΝ GR87 0110 4350 0000 4350 1699 607 της Εθνικής Τράπεζας και δικαιούχο την εταιρεία μας “Δράση και Ενέργεια: Νέστος Ροδόπη Θράκη”. Στην αιτιολογία θα πρέπει να βάλετε το ονοματεπώνυμό σας και την ονομασία της εκδήλωσης “Πεζοπορία στο Καρπενήσι”. Η κατάθεση θα πρέπει να γίνει το αργότερο μέχρι την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2025 για να επικυρωθεί η θέση σας στην δράση.
Αν καταφέρατε και φτάσατε την ανάγνωση μέχρι εδώ, μάλλον θέλετε πολύ να έρθετε. Εμείς είμαστε έτοιμοι λοιπόν και σας περιμένουμε για να ανέβουμε μαζί άλλο ένα βουνό της Ελληνικής επικράτειας και μάλιστα το 17ο ψηλότερο, αυτό της Ψηλής Κορφής στο Βελούχι με υψόμετρο 2.313 μέτρα.