Τριήμερο 28ης Οκτωβρίου στο Φρακτό Δράμας.

Η εταιρία μας σε συνεργασία με τον αναγνωρισμένο από την Ε.Ο.Ο.Α (Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας Αναρρίχησης) οδηγό βουνού Νίκο Τόδουλο πραγματοποίησε ένα επιτυχημένο τριήμερο στα βουνά της Ροδόπης. Με ορειβάτες από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κιλκίς περπατήσαμε στη τεχνητή λίμνη της Πλατανόβρυσης που δημιουργήθηκε με την κατασκευή του φράγματος του Θησαυρού, στην ψηλότερη κορυφή της οροσειράς της Ροδόπης (του Ελληνικού τμήματος) Δελήμποσκα με υψόμετρο 1.953 μ. καθώς επίσης και στον καταρράκτη Τζάκι Ρέμα.

Πέρα από τον οργανωτικό τομέα όσον αφορά το πρόγραμμα των διαδρομών έχουμε αρχίσει να έχουμε εξειδίκευση και στο μενού (πρωινό, δεκατιανό και γεύμα της ημέρας) αφού και η μαγειρική πραγματοποιήθηκε εξ ολοκλήρου από τα μέλη του γραφείου μας “Δράση και Ενέργεια: Νέστος Ροδόπη Θράκη”.

1η ημέρα Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022.

       Ξεκινήσαμε από τη Σταυρούπολη Ξάνθης για το χωριό του Παρανεστίου και στη συνέχεια αρχίσαμε να ανηφορίζουμε προς το Δασικό Χωριό του Φρακτού. Λίγο πριν φτάσουμε στα Θερμιά αφήσαμε τα αυτοκίνητά μας και πραγματοποιήσαμε μια πανέμορφη διαδρομή παράλληλα με τη τεχνητή λίμνη της Πλατανόβρυσης. Αυτή την περίοδο η οροσειρά της Ροδόπης είναι πανέμορφη με απίθανους χρωματισμούς που προσδίδουν στο τοπίο μια ξεχωριστή ομορφιά. Ξεχωριστή ήταν λοιπόν και η διαδρομή που κάναμε και όλοι χαρήκαμε που ενωθήκαμε έστω και για λίγο με αυτήν την απίθανη ομορφιά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                                                       2η ημέρα: Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022.

       O εγκληματισμός της ομάδας μας έχει ξεκινήσει και σήμερα είναι η ημέρα που μπαίνουμε στα δύσκολα. Μετά τη χθεσινή απολαυστική διαδρομή δίπλα από τη λίμνη της Πλατανόβρυσης σειρά σύμφωνα με το πρόγραμμα έχει η πιο ψηλή κορυφή της οροσειράς της Ελληνικής Ροδόπης “Δελήμποσκα” με υψόμετρο 1.953 μ. Το Δασικό χωριό του Φρακτού αν και γεμάτο με κόσμο από διάφορα μέρη της χώρας μας με τους οποίους δεν γνωριζόμασταν είχαμε όμως ένα χαρακτηριστικό και αυτό ήταν ότι ήμασταν συνειδητοποιημένοι όλοι μας που βρισκόμασταν και το πόσο έπρεπε να σεβαστούμε το περιβάλλον που μας φιλοξενούσε. Έτσι λοιπόν αφού ξεκινήσαμε την απαιτητική διαδρομή που οδηγούσε στην κορυφή βρίσκαμε στον δρόμο μας διάφορες μικρές ομάδες συνορειβατών που είχαν ξεκινήσει νωρίτερα από εμάς και όλοι είχαμε ως στόχο τη συγκεκριμένη κορυφή. Ο καιρός καταπληκτικός μας επέτρεψε να απολαύσουμε κάθε σημείο αυτής της 10ώρης απαιτητικής διαδρομής. Το χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου Δασικού χωριού είναι ότι σε ενώνει ως παρέα. Όλοι μαζί στο περπάτημα, όλοι μαζί στο τραπέζι, όλοι μαζί στην μαγειρική και η κούραση σε όλους μας φαινόταν πόσο έντονη ήταν.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            3η ημέρα : Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022.

       Η σημερινή τελευταία μέρα του προγράμματος έχει αρκετή κούραση διότι πέρα από το περπάτημα υπάρχει και η επιστροφή των συμμετεχόντων στις βάσεις τους. Έτσι ξεκινάμε σχετικά πρωί καθότι είχαμε στο πρόγραμμα να πάμε στους γνωστούς καταρράκτες της περιοχής όμως ο χρόνος μας πιέζει και έτσι προλαβαίνουμε να δούμε μόνο τον καταρράκτη “Τζάκι Ρέμα” όπως είναι γνωστός στην περιοχή. Ακόμη και αυτή η διαδρομή που κάναμε αυτή την τελευταία μέρα ήταν αρκετή για να μας δώσει ακόμη λίγη ενέργεια στις μπαταρίες του οργανισμού μας. Πραγματικά οι εικόνες που είδαμε, τα χρώματα της Φύσης αυτήν την περίοδο στα περισσότερα βουνά της χώρας μας είναι απίθανα και σε συνδυασμό με τη δίψα που έχουμε για να περπατήσουμε μέσα σε αυτή την απίθανη παλέτα χρωμάτων μας οδήγησε στο να περάσουμε 3 καταπληκτικές μέρες ορειβασίας….Εσείς ακόμη το σκέφτεστε? Παπούτσια, μπατόν και δρόμο!!!