“Βρες τον λίθο σου” μια περιπέτεια στα ακριτικά μας σύνορα!!!

Την Κυριακή 19 Μαρτίου πραγματοποιήσαμε την πρώτη μας επίσημη δράση για το 2023. Ένα σαφάρι πετρωμάτων στις όχθες του ποταμού Άρδα στα ακριτικά σύνορά μας με την Τουρκία. Την ιδέα την σκεφτόμασταν από τότε που γνωρίσαμε τον Σταμάτη Παλάζη ο οποίος έχει ως χόμπι να ανακαλύπτει πετρώματα τα οποία ύστερα από ειδική επεξεργασία τα δίνει σχήμα και ζωή αξιοποιώντας τα με τον καλύτερο τρόπο για να τοποθετηθούν σε κοσμήματα γυναικεία ή και ανδρικά. Το μέρος που ανακαλύπτει αυτά τα πετρώματα όπως ιασπίς, χαλκηδόνιο, χαλαζίας και πολλά άλλα μπορεί να είναι σε ένα χωράφι, σε μια πλαγιά σε ένα βουνό ή ακόμη και σε όχθες ποταμού όπως αυτές του Άρδα που πήγαμε και εμείς στη συγκεκριμένη δράση μας.

Ξεκινήσαμε λοιπόν την Κυριακή το πρωί από την πόλη μας 19 άτομα εκ των οποίων 6 παιδιά με προορισμό τις όχθες του ποταμού Άρδα. Εκεί μας περίμενε και ο Σταμάτης με δική του παρέα και άρχισε αμέσως να μας ενημερώνει για το πως θα μπορούσαμε και που να βρούμε αυτά τα πετρώματα. Ότι βρίσκαμε του το δείχναμε κιόλας για να είμαστε σίγουροι ότι άξιζε να το έχουμε στη συλλογή μας το συγκεκριμένο  πέτρωμα διότι μετά θα ακολουθούσε και η επεξεργασία του.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στη συνέχεια πήγαμε στην πόλη του Διδυμοτείχου όπου προηγήθηκε μια μικρή ξενάγηση μέσα στην πόλη και στα κάστρα της από τον φίλο μας τον Σταμάτη.

Για να καταλήξουμε στο εργαστήριό του “Έβρου Γης Χρώματα” όπου μας έδειξε με τα μηχανήματά του πως γίνεται η επεξεργασία των ημιπολύτιμων λίθων και το κυριότερο έδωσε την ευκαιρία στους μικρούς μας φίλους να επεξεργαστούν μόνοι τους από έναν λίθο που βρήκαν λίγες ώρες πριν στις όχθες του ποταμού Άρδα.

 

Παρακάτω μπορείτε να πάρετε μια μικρή ιδέα της πολύ καλής δουλειάς που κάνει ο Σταμάτης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ήταν μια ξεχωριστή ημέρα κάνοντας κάτι ιδιαίτερο. Δεν βρίσκουμε εύκολα ανθρώπους σαν τον Σταμάτη που να έχουν τόσο ιδιαίτερα χόμπι και να κάνουν τόσο διαφορετικά πράγματα. Νομίζουμε ότι η ευχαρίστηση όλου του κόσμου γι αυτό που κάναμε τη συγκεκριμένη ημέρα φαινόταν ξεκάθαρα στο πρόσωπό τους και αυτό ήταν κάτι που μας ευχαρίστησε ιδιαίτερα. Όσο για τον φίλο μας τον Σταμάτη (τα έχουμε πει και ιδιαιτέρως) κάνει κάτι που δεν το βρίσκεις εύκολα σε ολόκληρη την επικράτεια της χώρας μας.

 

Αυτά ήταν τα νέα μας από την πρώτη δράση της εταιρείας μας για το 2023. Έχουν ξεκινήσει πολύ ενδιαφέρουσες δράσεις από τον Μάιο και μετά και η συμμετοχή σε αυτή την πρώτη μας δράση από όλους εσάς μας δίνει αισιόδοξα μηνύματα ότι σε κάποιες από αυτές θα βρεθούμε και με εσάς που δεν καταφέρατε να έρθετε μέχρι τώρα. Όπως και να έχει σας ευχαριστούμε όλους και σας περιμένουμε σε κάποια από αυτές!!!