Τριήμερο στον Όλυμπο 27 - 29 Αυγούστου 2021.

Ο Όλυμπος το βουνό των Θεών, υπήρξε κάποτε χώρος λατρείας των αρχαίων προγόνων μας. Εκεί έμεναν οι Θεοί στους οποίους πίστευαν. Υπήρξε μέρος και διαμορφωτής του μεγαλύτερου πολιτισμού που έχει περάσει από την ιστορία του πλανήτη μας και που έχει διαμορφώσει τον πολιτισμό σε πολλές χώρες του σήμερα. Εμείς οι Έλληνες είμαστε τυχεροί που έχουμε ένα τέτοιο βουνό στα γεωγραφικά μας όρια το οποίο είναι γεμάτο μονοπάτια. Μονοπάτια είναι οι δρόμοι που οδηγούν σε ότι πιο όμορφο και αγνό μπορεί να αναδείξει η Φύση και αμόλυντο από την παρουσία και βαναυσότητα του ανθρώπινου εγκεφάλου. Ελάτε λοιπόν μαζί μας να σας γνωρίσουμε έναν Όλυμπο έτσι όπως τον βλέπουμε εμείς. Εξάλλου πιστεύουμε ότι ως Έλληνες έχουμε υποχρέωση τουλάχιστον μια φορά στη ζωή μας να βρεθούμε εκεί και να περπατήσουμε στα μονοπάτια του. Θα αλλάξει η ζωή σας..Δοκιμάστε το ακολουθώντας το πρόγραμμά μας για το συγκεκριμένο τριήμερο!!!

Ημέρα 1η Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021:

       Το ραντεβού μας δίνεται στις 17.00 στη θέση "Πριόνια" στο πάρκινγκ όπου θα αφήσουμε τα αυτοκίνητά μας για να ξεκινήσουμε το περπάτημα μας.
Τη συγκεκριμένη 1η ημέρα θα χρειαστεί να περπατήσουμε 6 χιλιόμετρα με 1000 υψομετρικά σε περίπου 3 ώρες. Αναμένεται λοιπόν μέχρι τις 20.00 - 20.30 το αργότερο να είμαστε στο Καταφύγιο Σπήλιος Αγαπητός σε υψόμετρο 2.100 μ.

Ημέρα 2η Σάββατο 28 Αυγούστου 2021: 

      Η σημερινή ημέρα είναι σημαντική. Θα κάνουν την πρώτη γνωριμία με το βουνό όσοι ανεβαίνουν πρώτη φορά ενώ όσοι έχουν ξανά έρθει θα θυμηθούν τα "παλιά τα κατατόπια". Γι αυτό το λόγο λοπόν εγερτήριο θα έχει στις 06.00 έτσι ώστε να προλάβουμε να ετοιμαστούμε, να φάμε πρωινό και να ξεκινήσουμε για τις μεγάλες κορυφές του Θεικού αυτού του βουνού αλλά και της χώρας μας. 
Το πρόγραμμα λοιπόν θα διαμορφωθεί ως εξής:

- 1η κορυφή "Κορυφή Σκάλα"
- 2η κορυφή "Κορυφή Μύτικας"
- 3η κορυφή "Κορυφή Σκολιό"
- 4η κορυφή "Κορυφή Αγ. Αντώνιος"

       Μιλάμε για ένα πραγματικό ξεποδάριασμα και μία διαδρομή 12 περίπου χιλιομέτρων σε δύσκολο τερέν που θα σας ξεθεώσουν και θα αποθεώσουν μέσα σας το πανέμορφο αυτό βουνό.  Για ώρες δε κοιτάμε. Όλη η μέρα είναι μπροστά μας και γι αυτό το λόγο θα κοιτάξουμε να την απολαύσουμε και να ευχαριστηθούμε τον ΟΛΥΜΠΟ. Αργά το απόγευμα θα καταλήξουμε πάλι στο καταφύγιο Σπήλιος Αγαπητός όπου θα ξεκουραστούμε, θα φάμε και θα κάνουμε μια ανασκόπηση όλης αυτής της μοναδικής ημέρας που θα έχουμε ζήσει στο βουνό.

Ημέρα 3η Κυριακή 29 Αυγούστου 2021:

       Τη Κυριακή το πρωί θα είναι το τελευταίο ξύπνημα στο βουνό γι αυτό το λόγο το εγερτήριο θα γίνει πάλι στις 06.00. Μαζεύουμε πράγματα στα σακίδιά μας, τρώμε πρωινό και μέχρι τις 08.00 το αργότερο έχουμε ξεκινήσει για το οροπέδιο των Μουσών μέσα από τα ζωνάρια. Μετά από περίπου 2,5 ώρες θα φτάσουμε στο οροπέδιο των Μουσών και θα πιούμε ένα καφεδάκι στο καταφύγιο Χρ. Κάκκαλος. Στην συνέχεια θα αρχίσουμε να κατηφορίζουμε για την θέση "Γκορτσιά" στην οποία θα φτάσουμε αφού περάσουμε από το καταφύγιο της Πετρόστρουγκας το οποίο ανήκει στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και στην οποία θα φτάσουμε μετά από περίπου 5 ώρες περπατήματος (από το οροπέδιο) στα Ολύμπια μονοπάτια. Αναμένεται να φτάσουμε στα αυτοκίνητά μας κατά τις 18.00 το απόγευμα οπότε θα ξεκινήσει και η επιστροφή μας για τα σπίτια μας.

       Μετά την εμπειρία που έχουμε αποκτήσει από το "σεργιάνι" μας σε μονοπάτια βουνών Ελλάδας και εξωτερικού από το 1994, μετά από τη μεγάλη εμπειρία που έχουμε αποκτήσει με τη μεγάλη διάσχιση που κάνουμε στον Νομό μας, στην Ξάνθη και που αποτελεί τη μεγαλύτερη σε μήκος οργανωμένη ορειβατική διάσχιση που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη χώρα μας, αποφασίσαμε ότι ήρθε η ώρα να σας γνωρίσουμε μέσα από τη δική μας οπτική και άλλα βουνά της χώρας μας και αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε με το αγαπημένο μας, αυτό του ΟΛΥΜΠΟΥ. 

Οι θέσεις είναι περιορισμένες, μόλις 10. Το κόστος του τριημέρου ανέρχεται στα μόλις 140,00€ / άτομο και περιλαμβάνει:

- Συνοδεία έμπειρων οδηγών και τις 3 ημέρες
- 2 Διανυκτερεύσεις στο καταφύγιο Σπ. Αγαπητός
- 2 γεύματα με σαλάτα στο καταφύγιο Σπ. Αγαπητός
- 2 πρωινά με ρόφημα στο καταφύγιο Σπ. Αγαπητός

       Με την προκαταβολή των 70,00€ στον λογαριασμό με ΙΒΑΝ  GR54 0110 4350 0000 4350 1152 151 της Εθνικής Τράπεζας και δικαιούχο την εταιρία "Δράση και Ενέργεια Νέστος Ροδόπη Θράκη" επικυρώνετε τη θέση σας στην ομάδα μας. Για να πραγματοποιηθεί το τριήμερο πρέπει να έχουμε συμμετοχές 7 ατόμων τουλάχιστον. Αφού προκαταβάλλεται τα χρήματα τηλεφωνήστε μας στο 6948363078 (Γεωργιάδης Βασίλειος) για να μας επικυρώσετε και επισήμως τη συμμετοχή σας αλλά και για να σας λύσουμε οποιαδήποτε απορία τυχόν έχετε.

Εσείς τι θα πρέπει να έχετε: 

- Πολύ καλή φυσική κατάσταση.
- Σεντόνια ή υπνόσακους για τη διανυκτέρευση στο καταφύγιο
- Φακό κεφαλής (τα φώτα κλείνουν στις 22.00)
- Αδιάβροχο
- Καπέλο
- Γυαλιά Ηλίου και αντιλιακή
- Νερό (2 μεγάλα μπουκάλια ανά ημέρα)
- Φαγητό για να έχεται να τρώτε κατά τη διάρκεια των πεζοποριών
- Φλις ή ελαφρύ μπουφανάκι για τα μεγάλα υψόμετρα ή στην περίπτωση που πέσουμε σε άσχημο καιρό
- Δεύτερο ζευγάρι παπούτσια ή σαγιονάρες (έχει και το καταφύγιο αν δεν θέλετε να κουβαλάτε τις δικές σας).

       Αυτό ήταν λοπόν. Το σχεδιάσαμε, το οργανώσαμε, το ανακοινώσαμε  και σας περιμένουμε για ένα αξέχαστο τριήμερο στο Θεικό βουνό του Ολύμπου.
Ημ. Έναρξης
Ημ. Λήξης
Διαθεσιμότητα: 7-10 άτομα
Βαθ. Δυσκολίας
27/08/2021
29/08/2021
7 άτομα έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή
Μόνο για έμπειρους ορειβάτες.